INTERVIEW: Josette de Vroeg, Founder of NOWA

AAN TAFEL MET JOSETTE DE VROEG, EIGENARESSE VAN SIERADENMERK NOWA.

Wat betekent – impact – volgens jou?
Impact heeft natuurlijk ontzettend veel betekenissen. Voor mij betekent impact hetgeen je elke dag kunt maken om de wereld een klein beetje mooier te maken. Zowel in je privéleven als in je werk. Wie goed doet, goed ontmoet, zei mijn moeder altijd.

Wat is de relatie tussen NOWA en Impact maken?
Het bedrijf dat ik heb opgezet -NOWA­- is een sociale onderneming en gaat over sociale impact. Hoe we dat doen?

Bijna iedereen op deze aarde heeft een mobiele telefoon. Het probleem is dat veel mensen niet weten dat hier waardevolle grondstoffen in zitten zoals goud en zilver. Dat willen wij veranderen. Door middel van producten, educatie en campagnes. We moeten meer recyclen met z’n allen. Het slaat nergens op dat we al die oude elektronica zoals oude telefoons gewoon in onze lades laten liggen. Alleen al in Nederland liggen miljoenen telefoons gewoon te verstoffen in lades. Onze grondstoffen raken op en op de manier hoe we nu bezig zijn hebben we straks vier aardes nodig.

NOWA staat voor No Waste en we maken als eerste ter wereld sieraden van gerecycled goud en zilver uit afvaltelefoons.

Onze missie is om te laten zien dat we helemaal geen goud uit de grond hoeven te halen. Het goud ligt letterlijk voor het oprapen! Met onze producten laten we de waarde van afval zien, het belang van recyclen en de potentie van hergebruik. Op een positieve en tastbare manier. Daarnaast willen we mensen stimuleren om hun oude telefoons in te leveren.

Waar staat NOWA over 10 jaar?
Over 10 jaar is NOWA wereldwijd bekend en internationaal uitgebreid met de sieraden en educatie. We doen in veel landen inzamelingscampagnes en hebben miljoenen oude telefoons ingezameld en gerecycled.

Wat was de aanleiding voor een samenwerking met House of Treats?
Voor mij staat de samenwerking met House of Treats symbool van de overgang van naar een groter en professioneler bedrijf.

Wat was je eerste indruk van House of Treats?
Ik had meteen een goede klik met de dames van House of Treats. Ik was onder de indruk van hun klanten portefeuille en ze dachten goed met me mee en waren bereid om me verder te helpen.

Kun je de invloed van House of Treats op NOWA met cijfers aanduiden? Nieuwe klanten? Meer omzet? Meer productiviteit? Of zijn het zachtere resultaten? 
Ik heb er zeker een paar zeer gave nieuwe klanten aan overgehouden. Na de samenwerking met House of Treats is alles in een stroomversnelling gekomen. Meer nieuwe klanten, nieuwe producten. De inzamelingscampagne van oude telefoons die ik had bedacht voor bedrijven en die we hebben voorgelegd aan alle House of Treats mensen heb ik na het onderzoek wat aangepast. Dit kwam door de interessante onderzoeksresultaten. Vervolgens kreeg ik VodafoneZiggo als eerste klant met bijna 8000 medewerkers. Zij wilden ook voor alle medewerkers een kerstgeschenk. Hierdoor moest ik snel schakelen en de gehele productie en logistiek opschalen.

Benieuwd naar de Impact case waar NOWA aan deelname? Lees hier verder.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.