IN THE HOUSE: Daisy Ranoe

Als Daisy Ranoe (27) iets zou aanraden, dan is het vrijwilligerswerk doen. En dan niet eens om een ander te helpen. “Ik doe het echt net zo goed voor mezelf”, geeft de Utrechtse lachend toe. “Het is niet een nobel iets, ik geniet er zelf heel erg van.”

Het past bij haar levensvisie: de wereld mooier maken en werken met mensen die dat ook doen. “Niet alleen door het maken van dingen die aantrekkelijk zijn om te zien”, legt de beeldmaker uit. De 27-jarige early adopter besloot lang geleden al dat ze niet het geld, maar juist het geluk zou nastreven.

Dichtbij jezelf blijven en keuzes voor de lange termijn maken, zo is ze de Daisy Ranoe geworden waar ze trots op is.

“Ik vind het heel belangrijk om dingen te doen die ik leuk vind, ook als dat niet direct geld oplevert.” En die authenticiteit loont, zo blijkt. “Ik heb een heel leuk leven en heel leuk werk”.

Die authenticiteit en integriteit is precies wat de beeldmaker ook zoekt in marketing en merken. “Het moet oprecht zijn”, licht ze toe, “ik denk dat consumenten er anders snel genoeg doorheen prikken.” Ook influencers moeten volgens haar niet zomaar met elk merk samenwerkingen aangaan. “Ze zeggen weleens: mensen zijn net merken. Als het klikt, dan zie je dat. Het moet gewoon passen.”

De eerste keer dat ze met House of Treats haar mening deelde, voelde het nog wat onwennig. “Ik twijfelde eerst omdat ik niet heel goed hoogte kon krijgen van de waarden van het merk”, legt ze uit. “Maar ik dacht ook: hier kan ik juíst het verschil maken en zeggen ‘dít is belangrijk en we moeten er wat aan doen’.”

Ze voelde zich gehoord, een welkom gevoel: “Soms heb ik het idee dat ik in een open ruimte sta te roepen en er niemand luistert – in ieder geval níet mijn vier zusjes”, lacht ze met een gezonde dosis zelfspot. “Maar door op deze manier mijn mening te geven, denk ik dat ik het verschil kan maken. Althans, daar hoop ik natuurlijk op.”

En als ze, naast vrijwilligerswerk, dan nóg iets zou mogen aanraden? “Streef er als merk altijd naar om de wereld mooier te maken, niet mens of milieu slechter.”

Daisy Ranoe – House of Treats member since 2022

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.