IN THE HOUSE: Yakunu van Santen

“Ik mag absoluut niet klagen”, lacht Yakunu van Santen (34) terwijl hij over de werkvloer loopt. Hij heeft een punt: zijn kantoor is het Rijksmuseum. De manager Public Affairs heeft een belangrijke rol die hij met verve vervult. Zolang hij maar impact kan maken binnen én buiten zijn werk. Open, rechtdoorzee en authentiek, dat is Yakunu.

De geboren en getogen Amsterdammer geniet, naast eten en dansen, enorm van zijn werk. “Dat ik invloed kan hebben op wat er op een heel groot en zichtbaar podium gebeurt, daar krijg ik energie van.” Hij wil de wereld helpen meer inclusief te denken en te zijn: “Er zijn zoveel meer kleuren, zoveel meer achtergronden.” Een missie waarvoor hij onlangs nog een prachtig persoonlijk verhaal op LinkedIn deelde. Want: “Practice what you preach.”

“Met mijn gemengde achtergrond en als man met een vriendje, behoor ik tot verschillende minderheden. Ik word er heel gelukkig van als ik zie dat die om me heen worden vertegenwoordigd”, zegt hij trots. “Ook in de werken in het museum”.

Ook als het op marketing aankomt kan Yakunu authenticiteit waarderen. Dat is één van de redenen waarom hij zo fan is van House of Treats. Elke samenwerking weer vult hij vliegensvlug het aanmeldingsformulier in. “Het is mooi dat merken zo open staan voor input”, vertelt Yakunu. “Je hoeft je niet in te houden, maar daar heb ik sowieso niet heel veel moeite mee”, geeft hij lachend toe.

“Het is een hele slimme wisselwerking”, noemt Yakunu de samenwerkingen. “Het voelt gewoon alsof je de hele tijd cadeaus krijgt. Echt een voorbeeld van hoe je twee kanten op meerwaarde creëert, zowel voor merken als members.” De Public Affairs manager maakt gerust zijn zondagmiddag vrij voor House of Treats. Gelukkig maar.

Yakunu van Santen – House of Treats member since 2019

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.