IN THE HOUSE: Julien Heralal

Een can-do attitude en een balans tussen geven en in jezelf investeren, volgens die waardes vult Julien Heralal (36) zijn leven in. Zo durfde hij een half jaar geleden het roer drastisch om te gooien en zijn carrière in IT en sales stop te zetten. In plaats daarvan ging Julien voor een een nieuwe richting waarbij hij meer terug kon geven: lesgeven op de Hogeschool van Amsterdam en een verdieping in Neuro Linguistic Programming.

De nieuwe richting in Julien’s carrière bracht hem veel moois: “Vroeger leefde ik naar het weekend. Nu heb ik evenveel energie op vrijdag als op maandag.” Die energie biedt natuurlijk ruimte voor nog meer nieuwe dingen: member worden bij House of Treats bijvoorbeeld. Als groot modeliefhebber geniet Julien er als member vooral van zijn ideeën over fashion te kunnen uiten, bijvoorbeeld tijdens de collection reviews op G-Star HQ. “Het is heel tof een rol te kunnen vervullen binnen een industrie die me zo interesseert.”

Zijn tijd bij de Hogeschool van Amsterdam komt hierbij volgens hem niet verkeerd uit. 

Met al die jonge mensen om je heen beleef je op de voet wat de nieuwe trends zijn.” In het straatje van geven en nemen, krijgt Julien van zijn studenten gelukkig niet alleen inspiratie, maar ook complimenten over zijn eigen fashion-sense. “Ze spraken me hier gisteren nog op aan!”

Als het gaat om marketing is Julien geen fan van het ‘take all’ principe onder grote data spelers als Meta, maar deelt hij juist daarom zijn persoonlijke ‘data’ door middel van zijn visies maar al te graag met House of Treats.

“Ik hoop dat mijn input bedrijven helpt meer creativiteit te vinden in de ‘numbers-game’ van online datacollectie.” Zo legt hij uit: “Sinds de komst van social media krijgen merken vrijwel onmiddellijk feedback op hun strategie via het aantal clicks en views. Daar ligt een enorme kracht en dat is natuurlijk prachtig. Maar, het zou jammer zijn als bedrijven in de cijfers verdwijnen en de creativiteit daarin beperkt wordt. Je hebt de cijfers, maar mist de context. Ik denk dat House of Treats dit grijze gebied mooi vult.”

Julien Heralal – House of Treats member since 2021

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.