IN THE HOUSE: Geneal Harreman

Terwijl we met vegan chef Geneal Harreman (31) bellen, hoor je een hele blije baby op de achtergrond. Multitasking is voor de chef duidelijk geen probleem: al bellend beheert hij kundig de knoppen van de muziekmobiel. En niet zonder resultaat: zijn dochtertje is er het hele gesprek gezellig bij in zijn armen.

De chef inspireert graag anderen om bewuster om te gaan met de planeet. “Zolang ik maar niet overkom als een betweterige hippie”, lacht hij door de telefoon. Hij was ook niet altijd plant-based. Sterker nog: “Tot een jaar of vijf geleden at ik gewoon hele kippen”, vertelt hij. Via zijn vriendin leert hij meer over plantaardig eten en inmiddels is hij om. De levensstijl gaat hem vooral om bewuste keuzes maken en meer waarde hechten aan de planeet. En dan helpen al de kleinste beetjes..

“Het maakt me niet uit of je volledig plant-based eet of niet; zolang je in ieder geval wat bewuster eet.”

Via zijn social media inspireert hij een steeds groter wordende following zónder belerend te zijn: “Ik ben geen heilige Maria, ik red het ook niet om álles goed te doen”, geeft hij toe. Andersom verwacht hij dus ook niet dat merken alles wel perfect doen. Maar wanneer een merk haar best doet om bewust duurzaam te produceren trekt hem dat extra aan. “Voor dat soort merken heb ik respect”, zegt de chef enthousiast, “die iets vets neerzetten zonder schade aan te richten.”

De vegan chef inspirator denkt dat het belangrijk is voor merken om te luisteren naar hun doelgroep. Omdat het hen kan helpen met het maken van bewustere keuzes. Bijvoorbeeld in het geval van duurzaam produceren: “Merken móeten wel meedoen, anders gaat de doelgroep naar vintage winkels.” Hij helpt in ieder geval graag met zijn ongezouten mening: “Ik heb sowieso over veel dingen een mening”, grapt hij. Zijn dochter lijkt het daarmee eens te zijn: die brabbelt op de achtergrond instemmend mee.

Geneal Harreman – House of Treats member since 2021

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.